zondag 19 november 2017 ..:: Nieuws » Juni 2017 ::.. Registreren  Inloggen
Nieuws 2017  

Nieuws 2016  

30-06-2017  

Surprisefeest bruiloft Jeroen & Diana.

Op vrijdagavond 30-06 verzamelden alle Blaasbalgen zich op het late uur bij de Vrolijke Noot om op weg te gaan naar Vlaardingen. Hier was het feest van de bruiloft van Jeroen en Diana al in volle gang. Jeroen heeft in het verleden een aantal keer ingevallen bij De Blaasbalgen en schijnt een enorme fan van ons te zijn dus een verrassingsoptreden was zeker op zijn plaats.
Met een hoop gejuich werden De Blaasbalgen ontvangen in Partycentrum Prikkewater ‘t Packhuys. Met diverse nummertjes kregen De Blaasbalgen de mensen al snel met de voetjes op de vloer en de handjes in de lucht. De polonaise werd een aantal keer gelopen maar ook werd Always on My Mind gespeeld, speciaal voor het bruidspaar.
Na een half uurtje spelen was het weer tijd voor de dj en gingen De Blaasbalgen weer terug naar Leidschendam.

Morgen, 1 juli gaan wij namelijk weer in alle vroegte naar Voorthuizen waar wij meedoen aan het Nationaal Kampioenschap Dweilorkesten in de dweilklasse. #St. nationaal kampioenschap dweilorkesten

Chantal Vermeer

 

Klik hier voor de foto's


24-06-2017  

100 jaar Tuinvereniging Eigen Arbeid Wassenaar

De bloemetjes buiten!

Op deze zaterdagmiddag togen wij naar ATV Eigen Arbeid, oftewel de volkstuinvereniging aan de noordkant van Den Haag. Deze vereniging viert met een groot feest haar 100! jarig bestaan. En… waar een feestje is mogen De Blaasbalgen niet ontbreken! Dankzij onze leadtrompettist Kees waren we uitgenodigd voor diverse vrolijke noten.

Direct bij aankomst viel de gemoedelijkheid en de prachtige plek op. Zo dicht tegen de stad en een drukke (snel)weg maar toch overal keurig onderhouden groen, enkele uitzichten op de omliggende polder. We troffen een gezellig ingerichte feestplek onder de bomen met dieren, een (mini)podium, haringkar, ijskar, etc… en daarmee een leuke feestbasis gelegd!
Onder de regisserende leiding van Kees zetten wij onze eerste noten aan. De tuineigenaren namen er een drankje op en er werd een klein dansje gewaagd.

In setje 2 volgde meer voetjes van de vloer en een heuse polonaise over het gazonnetje. Daarna was het voor De Blaasbalgen tijd voor een veldexcursie: De nieuwe paddenpoel, IJsvogelwand en natuurlijk de tuin van onze trotse Kees werden bewonderd. Scherpe graskantjes, bloemetjes, sfeervol tuinhuis, wat een prachtig plekje! Door de buren werd Kees uitgebreid geprezen, altijd voor iedereen beschikbaar om te helpen!

Na dit bezoekje werd het tijd voor ons laatste setje. Aansluitend werd het stokje overgenomen door een ander gezelschap. Het bleef ongetwijfeld nog lang gezellig! Dank voor de uitnodiging. We hebben een lekker stukje muziek gemaakt voor gezellig publiek.

Justin van Genderen

 

Klik hier voor de foto's


18-06-2017  

90e en 83e verjaardag van de heer en mevrouw Roeling

Vandaag waren De Blaasbalgen weer klaar voor het volgende optreden:
- lekker weer, check (misschien iets te lekker maar goed)
- muziek instrumenten, check,
- muziekstukken, check,
- gezellig humeur, check.
Zo te zien, alles bij elkaar voor een leuk feestje. Aangekomen bij Partyplace Hijdra in Den Haag was het op het terras al gezellig druk, de aanwezige feestgasten hadden wel zin in een feestje. Met een mars gingen we naar het terras waar de 2 jarigen helemaal verrast waren. We hebben de gasten in een half uurtje van vrolijke meedeiners en polonaise nummers voorzien, het publiek inclusief de jarigen deden gezellig mee. De tranentrekkers deden het goed maar ook de meezingers vonden gretig aftrek. Kortom voor ons heel leuk publiek om voor te spelen. Na het spelen van Lang zullen ze leven was het tijd voor een verfrissend drankje en even uithijgen uit de zon. We hoorden van de jarige dat ze erg genoten hadden en dat we een 18 jaar geleden ook al voor hun gespeeld hadden. Toch altijd leuk om zo weer is ergens terug te mogen keren!

Na een korte pauze was het tijd voor de laatste 3 nummers, deze werden binnen gespeeld terwijl de gasten van het buffet genoten. Tijdens de Tralala medlie stond het publiek zelfs op de tafels. Met maak me gek sloten we dit optreden af en voor dat we gek werden van de warmte zijn we snel richting clubhuis terug gegaan.

Familie Roeling, van harte gefelicteerd! We hopen dat we aan deze dag een vrolijke noot hebben mogen toe voegen en wie weet tot een volgende keer.

Mark van Niel

 

Klik hier voor de foto's


03-06-2017  

Luilakken in WC Ackershof in Pijnacker

Luilak?? Voor de meeste mensen een onbekende “feestdag”. Voor de Blaasbalgen echter niet: Voor het tweede jaar op rij togen wij naar winkelcentrum Ackershof in Pijnacker om de boel in dit vroege uur eens lekker op te schudden. Vanaf 8uur galmden onze klanken door de passages en over het plein van het winkelcentrum. Al slenterend en musicerend vonden we onze weg. Hierbij ontmoeten we topfitte lui die voor de deur van een winkel stonden te trappelen om een koopje te scoren maar ook slaperige hoofden, compleet overdonderd door een flink potje Blaasbalgen-klanken. Was het niet in het winkelcentrum dan wel op de diverse balkons van de bovengelegen appartementen. Heerlijk als er met zomerse temperaturen veel ramen open staan! Een traantje vloeide bij Always on my mind, een dansje op een volgend nummer, Ada deze keer als fotograaf mee (Fons we missen je echt!) en bij de bakker en de zeer gezellige slagerij in marsformatie door de winkels…. Het kan gewoon allemaal!
Tegen de tijd dat de echte luiwammesen wakker werden stapten wij alweer in de bus, ons optreden zat er op! Dank aan de organisatie voor de uitnodiging!

PS: geintje Ada

Justin van Genderen

 

Klik hier voor de foto's


01-06-2017  

Avondvierdaagse in Zoetermeer

Vanavond mochten we weer spelen bij de avondvierdaagse in Zoetermeer. Helaas was onze Wim niet beschikbaar door het vroege tijdstip om de bus te rijden, omdat veel leden met eigen vervoer gingen was besloten geen chauffeur te zoeken en weer ouderwets met auto’s te gaan. Alle grote instrumenten werden bij Bert en mij in de auto gestouwd en met nog 1 auto vol leden er bij gingen we met 3 auto’s op naar Zoetermeer. Wat merk je dan wat een luxe en gezelligheid zo’n bus is, alle ruimte en overal voor de deur afgezet. Bij deze wil ik onze bus sponsoren nog is even extra bedanken dat zei dit voor ons mede mogelijk hebben gemaakt.

Aangekomen in Zoetermeer mochten we op de Markt ons klaar maken voor het optreden. De lopers waren er nog niet dus mochten we nog even wat wachten. Toen de eerste lopers er aan kwamen begonnen we met spelen. Wat een enthousiaste mensen van alle scholen die er met de medailles stonden. Van meezingers tot polonaise overal deden ze aan mee. Langzaam werd het drukker en drukker. Nadat de lopers langs de dames van United Cheers waren gekomen kwamen ze op de Markt aan waar ze bij hun eigen school tafeltje de medaille op konden halen. Wij hebben dit gezellig voorzien van een vrolijk stuk muziek. Na een flinke set was het tijd voor een frisje en een korte pauze. Hierna gingen we weer lekker door. Theo werd aangesproken door 1 van de dames van United Cheers dat ze graag nog een dansje wilde doen dus of we even konden stoppen. Theo verdronk zowat in haar blauwe ogen, dus kon dit niet afslaan. Wij zijn dus even gestopt maar na 5 minuten nog geen muziek dus zijn we maar weer gaan spelen, na dit nummer hadden de dames de muziek op orde en volgde er een leuke en spectaculaire dans. Hierna hebben we nog diverse nummers gespeeld en begon het feest op zijn einde te lopen. Na de prijsuitreiking van de gezelligst zingende school, het mooiste spandoek en de leukste verkleedpartij was het tijd voor de laatste nummertjes. Inmiddels was het plein aardig leeg en zijn ook wij in gaan pakken.

Organisatie van de Avondvierdaagse Zoetermeer bedankt voor de uitnodiging en hopelijk weer tot volgend jaar.

Mark van Niel

 

Klik hier voor de foto's


Copyright © 2016 Feestkapel De Blaasbalgen