donderdag 14 december 2017 ..:: Nieuws » Oktober 2017 ::.. Registreren  Inloggen
Nieuws 2017  

Nieuws 2016  

07-10-2017  

Play-in Stompcity Music

Vandaag was de 2e Play inn van Stompcity Music. Om 9.00 waren de 1e leden aanwezig om alles klaar te zetten, we waren net als vorige keer weer te gast op het Veurs Lyceum in Leidschendam. Vanaf 10.00 kwamen de eerste mensen binnen lopen, tientallen hadden zich ingeschreven voor deze leuke en vooral muzikale dag. Bij binnenkomst kreeg iedereen zijn muziek uitgereikt en een leuke goodiebag mede mogelijk gemaakt door sponsering van: Visual Print, Full-Score, MC Solutions en Scholtes fotografie Na een lekker bakkie koffie en een plak je cake was het tijd voor het eerste gedeelte van de dag. Onder leiding van Frank van der Poel gingen we werken aan de techniek, Frank vertelde ons over je ademsteun en hoe je het best je lucht kon gebruiken. Gebruik makend van de pyramidales spier kan je veel natuurlijker je adem/lucht gebruiken met spelen. Na wat oefeningen en tips zijn we dit gaan toepassen op het nummer “Dat ene moment” je merkt met spelen echt verschil maar dit constant toe blijven passen zodat het automatisme wordt blijft de uitdaging.

Inmiddels was het tijd voor de lunch, dit was super goed geregeld door middel van een Food Truck. Lekkere wraps en een lekker soepje verzorgd door Mobi Food. De wrap was voor de een wat pittig en de ander vond hem lekker maar vooral voeden het goed.

Na de pauze gingen we verder onder leiding van Michel Guldenmundt, Michel had 8 nummers uitgezocht om mensen met de verschillende stijlen van muziek kennis te laten maken. Van een ¾ maat tot een Samba, van een 6/8 maat tot een mars alles kwam voorbij. Met veel interesse werd er geluisterd naar de uitleg van Michel, met het gebruikelijke geintje tussen door. 1 van de nummers die we speelden “Wie kan mij vertellen” van Andre Hazes jr. is speciaal geschreven door John van Ree van Full-Score.nl voor deze Play Inn. Alle aanwezigen hebben dit arrangement ook mee naar huis gekregen, we zijn benieuwd hoe vaak we het terug gaan horen. Na een korte pauze werden de laatste nummers door genomen en was het al weer tijd om alles door te spelen. De 8 nummers hebben we daarmee niet gehaald want het was al ruim over 4 uur toen we stopte maar dat was geen probleem. Iedereen had genoten van de muziek en de uitleg. Na het opruimen van de instrumenten was er nog tijd voor een borreltje en een hapje en toen was het al weer tijd om naar huis te gaan.

Ik wil de organisatie van de Play Inn een dikke veer geven voor deze super play inn, alles was perfect geregeld. Ik hoop dat iedereen het net zo naar zijn zin gehad heeft als ik en wie weet tot een volgende keer.

Mark van Niel

 

Klik hier voor de foto's


06-10-2017  

Bierfeest Hilversum

Het is vrijdag 6 oktober en op de agenda staat “Bierfeest Hilversum”. Wat staat ons nu te wachten?

Om 17:30 uur vertrekken we, met Koos aan het stuur, richting Hilversum. Daar aangekomen blijkt dat we bij “Herensociëteit de Unie” ons kunstje mogen doen. Een monumentaal pand uit de vorige eeuw met grote zalen en “alleen” een groot herentoilet. Wij mogen onze instrumenten uitpakken in de biljartzaal en het duurt niet lang of de eerste klanken schallen in de aansluitende lege zaal met lange tafels en banken. De heren staan geanimeerd aan de bar en netjes in het pak met de clubdas om hun netwerk te vergroten. Sommigen hadden zich aangepast aan het thema van deze avond en zo komt het voor dat er ook enkele Lederhosen en Tiroler hoedjes voorbijkomen. Achteraf blijkt, dat dit wel dé feestgangers van de club zijn!
De eerste set is altijd wat wennen. Wat spelen wij en hoe reageren zij! Maar goed het komt langzaam los en het “hoedje” gaat voorop in een schoorvoetende polonaise. Los komt het echt na de eerste maal Rosamunde. Zeg maar, het lijflied van de club.

Hierna gaat iedereen aan de lange tafels met grote bierpullen en wachten op de Sauerkraut mit Bradwurst. De Beilagen zijn dan weer een vreemde combi, friet, sla en appelmoes. Ach ieder zijn meug, maar het gaat er allemaal goed in. In onze pauze kunnen wij ook aan de “drank” dat is prima geregeld en er ontbreekt ons aan niets.

Zo spelen we nog twee setjes met een steeds geanimeerder publiek, maar Rosamunde is toch wel de topper, zelfs met zang, wat je heel lang kunt volhouden! Goede greep Theo!! Wij krijgen ze op de tafels en banken en we houden ons hart vast. Maar gelukkig het gaat allemaal goed!

Het is tien uur en ons optreden zit erop. Nog nagenietend van alles wat we hebben meegemaakt rijdt Koos de bus achteruit van “onze” parkeerplek en gaan we, met een mooie ervaring rijker, richting Leidschendam. Morgen weer aan de bak. Play Inn met Frank van der Poel en Michel Guldenmundt. Ook dit zal weer een prima ervaring zijn.

Karel Boers


05-10-2017  

Clubblad van de maand september is online

Ja hoor hij is er weer, het kwartaalblad van onze vereniging. De maand september staat online met al het laatste nieuws, de doorgeefdoos, wist u dat, moppentrommel enz.


September 2017


Copyright © 2016 Feestkapel De Blaasbalgen